logomarpas zonnepanelenzonnepanelenzonnepaneelzonnepaneel
 

 zonnepanelen

De zon is een onuitputtelijke energiebron. Zelfs als de zon niet fel schijnt, kunt u zonlicht omzetten in energie.

Met zonnepanelen wekt u uw eigen schone stroom op.
 

Zowel voor het plaatsen van de zonnepanelen als de aanpassingen aan uw meterkast en elektriciteit aansluitingen, bent u bij ons aan het goede adres.

Het aanleggen van nieuwe groepen in de meterkast of krachtstroom is voor ons geen enkel probleem.
 

Hoe werkt een photovolta´sche installatie in Nederland?
zonnepaneelEen photovolta´sche (PV) installatie zet zonlicht om in elektriciteit. In de installatie verzamelen de zonnepanelen

zonne-energie in de vorm van gelijkstroom. Een omvormer verandert gelijkstroom vervolgens in wisselstroom zodat je de energie in huis kan gebruiken. Het overschot aan stroom wordt aan het elektriciteitsnet afgegeven.


1. Zonnepanelen
Zonnepanelen of photovolta´sche panelen bestaan uit verschillende zonnecellen. Wanneer er zonlicht op een zonnecel valt, beginnen de elektronen in de cel te bewegen en ontstaat er gelijkstroom.
2. Omvormerzonnepanelen
De omvormer is het hart van elke PV installatie. Dit toestel zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom. Tijdens de omzetting is het zeer belangrijk dat er zo weinig mogelijk energie verloren gaat. Het rendement van een omvormer is dus van essentieel belang.
3. Terugleveringsmeter
De terugleveringsmeter noteert hoeveel kWh uw installatie produceert en hoeveel stroom u aan het net levert. Uw elektriciteitsmeter loopt dus achteruit wanneer u meer produceert dan u verbruikt!
4. Monitoringsysteem
Een monitoringsysteem maakt het mogelijk om op afstand de productie van uw omvormer te bekijken en eventueel op te slaan. Ook kunt u op de hoogte worden gehouden in het geval er zich een storing voordoet.

 

Vragen of opmerkingen over deze website kunt u e-mailen aan de webmaster : webmaster@marpasonline.nl