logoMARPAS marpasonline.nlmarpasonline.nlmarpasonline.nl
 

domotica

Domotica is een verzamelnaam voor allerhande comfortverhogende toepassingen in huis.

Domotica is niet alleen geschikt voor de nieuwbouw, maar is ook in een bestaande bouw aan te brengen.

Eventueel te koppelen met bestaande apparatuur.

 

Een slim huis

Wilt u aangenaam, comfortabel en veilig wonen? Met domotica maakt u van uw huis een slimme woning.

Om een paar voorbeelden te geven: uw rolluiken gaan op een bepaalde tijd naar boven of beneden, uw lampen schakelen automatisch aan als het donker wordt of de deuren gaan automatisch op slot als u gaat slapen. Ook kunt u meerdere zaken vanuit uw luie stoel bedienen met een eenvoudige afstandsbediening.

domoticaU kunt er zoveel aan toevoegen als u zelf wilt.

Laat uw huis zich aanpassen aan uw leefritme en geniet van het bedieningsgemak! Bedienbaar via afstandsbediening, wandschakelaars, bedieningstableaus, touchscreens en zelfs mobiele telefoon, PDA en evt. met een persoonlijk webportaal via een beveiligde internet verbinding.

 

Comfortdomotica

Wilt u bij thuiskomst verwelkomd worden door verlichting op de oprit en het aanschakelen van de halverlichting of wilt u in staat zijn de juiste sfeer te creëren met één druk op de knop, waarmee direct verlichting, jalouzieën, gordijnen en de temperatuur juist ingesteld zijn zonder dat u de gehele ruimte hoeft af te lopen? De mogelijkheden zijn enorm !

Thermisch comfort: verwarming, rolluiken, ... op elkaar en de weersomstandigheden afstemmen. Verlichting kan automatisch aangestoken of gedoofd worden. Meerdere lichtpunten kunnen met één schakelaar worden bediend. Huishoudelijke apparaten kunnen worden geprogrammeerd en zelfs van op afstand (bv. telefonisch) worden gestuurd. Audio- en hifi-apparaten kunnen vanuit meerdere kamers bediend worden.

 

Veiligheid domotica

Een domotica systeem zorgt voor een grotere veiligheid. Uw huis ziet er bewoond uit. Ook als u er niet bent. Dat komt bijvoorbeeld omdat uw lampen op een bepaalde tijd aan en uit gaan, uw zonnescherm uit gaat als het zonnig is en uw rolluiken automatisch naar beneden en boven gaan.

Door een koppeling van de alarminstallatie met andere functies kan bijvoorbeeld het licht of een hifi-installatie aangezet worden wanneer er iets verdachts gedetecteerd wordt of in een geval van inbraak alle verlichting in en rondom de woning ingeschakeld worden.

Paniekschakeling: Alle lampen in en rondom het huis gaan aan met een enkele druk op de schakelaar.

Detectie en maatregelen in geval van gas- of waterlek.

Ook kan een SMS bericht met een alarm- of brandmelding verstuurd worden naar mobiele telefoonnummers.

Ook is het mogelijk op afstand live beelden van de woning te bekijken.

Door een koppeling aan het alarmsysteem kan in een geval van een inbraak alle verlichting in en rondom de woning ingeschakeld worden.

 

Energie

Domotica werkt energiebesparend. Toestellen kunnen bijvoorbeeld automatisch in- en uitgeschakeld worden op vooraf ingestelde tijdstippen. Hier vind je een paar voorbeelden van de energiebesparende functies,

Als je gaat slapen of het huis verlaat, doe je met een druk op de toets alle lichten en de toestellen die niet nodig zijn (radio, tv) in je huis kunnen uitschakelen. Als je opstaat of weer thuiskomt, kun je met een druk op de toets het principe omkeren.

Je woning wordt opgedeeld in verschillende temperatuurzones. Voor elke zone is er een thermostaat en een temperatuurvoeler. Zo kun je precies verwarmen op de plaatsen en tijdstippen dat het nodig is.

Bewegingsdetector dooft het licht en past de verwarming aan in een ruimte als er lange tijd geen bewegingdomotica is waargenomen.

Verwarming bij een open raam wordt automatisch uitgeschakeld.

Lichten worden gedimd als je de tv. aan zet.

Wasmachine, droger, vaatwasser, enz. pas laten werken in de periode van het nachttarief, etc.

Vragen of opmerkingen over deze website kunt u e-mailen aan de webmaster : webmaster@marpasonline.nl